pravila
privatnosti

Ova pravila privatnosti odnose se na podatake koji se nalaze na našoj web stranici te koje smo prikupili od vas za vrijeme Vašega posjeta stranici www.laconiq.hr i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka Laconiq d.o.o.

Korištenjem Internet stranice LACONIQ-a, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim pravilima privatnosti te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Za obradu vaših osobnih podataka odgovorno je društvo LACONIQ d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 23, OIB 38976470104. 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima ili našom praksom u vezi s obradom vaših osobnih podataka, obratite se imenovanom Službeniku za zaštitu podataka na e-mail info@laconiq.hr.

LACONIQ d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja stranice laconic.hr bez obveze prethodne najave.

PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

a) podaci koje prikupljamo direktno od vas

Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke o vama, npr. informacije pomoću kojih vas možemo izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, broj telefona, odnosno tvrtke ako je u nazivu osobni podatak, IP adresa te ostali osobni podaci ako ih iznosite u komunikaciji s nama, u slučajevima kada:

  • Nas kontaktirate
  • Komentirate ili postavite pitanja
  • Obrađujemo Vašu molbu ili prijavu za posao
  • Surađujemo s Vama kao našim dobavljačima, poslovnim partnerima
  • Kada izdajemo račun za proizvode/usluge

b) podaci koji se automatski prikupljaju

Prilikom posjeta, korištenja ili pregledavanja naše internetske stranice, automatski će se prikupljati određeni podaci o vašem posjetu naše internetske stranice, kao što su vaša IP adresa, karakteristike preglednika i uređaja, operativni sustav, jezične postavke, referentni URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite našu stranicu i ostale tehničke informacije. Navedene informacije su potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših web lokacija te u svrhu interne analitike i izvješćivanja.

POLITIKA KOLAČIĆA

Pri prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje funkcionalnih i/ili analitičkih kolačića. U slučaju da ste dali privolu kolačić postavljamo na Vaše računalo. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete u vašem pregledniku, oglas će se ponovno pojaviti prilikom sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako koristimo kolačiće?

Funkcionalne kolačiće koristimo u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranicu, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva.

Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i unaprijedili usluge i funkcionalnosti web-stranice. 

Analitičke kolačiće koristimo kako bismo primjerice utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli i sl.

NAČIN, SVRHA I PRAVNI TEMELJ OBRADE VAŠIH PODATAKA

Obradu vaših podataka temeljimo na sljedećim pravnim osnovama:

Pristanak: Vaše podatke možemo obraditi samo ako ste nam dali privolu da koristimo vaše osobne podatke u točno određene svrhe.

Pravne obveze: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje se to od nas zakonski zahtijeva kako bismo postupili u skladu s važećim propisima ili po nalogu suda ili drugog tijela, a u sklopu sudskog, upravnog ili drugog pravnog postupka.

Legitimni interesi: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s potencijalnim kršenjima naših politika, sumnjama na prijevare, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima, ili kao dokaz u parnicama u koje smo uključeni.

Podatke koje prikupljamo ili primamo koristimo u svrhu:

Slanja administrativnih podataka. Vaše osobne podatke možemo koristiti da bismo vam poslali podatke o vašem upitu, usluzi i novim značajkama ili podatke o promjenama naših uvjeta i pravila i to isključivo ukoliko smo za navedeno dobili vašu privolu i to za vrijeme trajanja dobivene privole.

Traženja povratnih informacija. Vaše podatke možemo koristiti da bismo od vas zatražili povratne informacije i da bismo vas kontaktirali u vezi s vašim upitom, isključivo ukoliko smo za navedeno dobili vašu privolu i to za vrijeme trajanja dobivene privole.

Odgovora na upite korisnika i pružanja podrške korisnicima. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo odgovorili na vaše upite i riješili moguće probleme u vezi s korištenjem naših usluga.

Poslovne svrhe. Vaše podatke možemo koristiti u druge poslovne svrhe, poput analize podataka, prepoznavanja  trendova upotrebe, utvrđivanja učinkovitosti naših promotivnih kampanja te za procjenu i poboljšanje naših usluga, proizvoda, marketinga i vašeg iskustva. Te podatke možemo koristiti i pohraniti u zbirnom i anonimnom obliku tako da nisu povezani s pojedinačnim krajnjim korisnicima i ne uključuju osobne podatke. Nećemo koristiti prepoznatljive osobne podatke bez vašeg pristanka.

PRISTUP PODACIMA

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo niti ustupamo nepovezanim trećim stranama. Podatke koje prosljeđujemo i dostavljamo ograničit ćemo na najmanju moguću mjeru tako da ćemo proslijediti samo one osobne podatke koji su potrebni za svrhu obrade radi koje su dostavljeni. Sve pravne i fizičke osobe kojima prosljeđujemo vaše osobne podatke imaju obvezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovornog odnosa te su također proveli odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere zaštite.

Određeni podaci mogu biti proslijeđeni tijelima vlasti Republike Hrvatske na njihov zahtjev, kako bismo udovoljili obvezama propisanima pravom Republike Hrvatske. 

VREMENSKO RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA 

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

ZAŠTITA PODATAKA

Proveli smo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere sigurnosti namijenjene zaštiti sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Podaci su pohranjeni na našem ili vanjskom poslužitelju kojeg izaberemo i u našim poslovnim prostorima, a koji u dovoljnoj mjeri jamče provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na način da je obrada u skladu sa zahtjevima Opće uredbe o zaštiti podataka i da se njome osigurava zaštita vaših prava

PRAVA U VEZI OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaša prava su:

  1. Pravo na pristup osobnim informacijama
  2. Pravo na ispravak osobnih podataka
  3. Pravo na brisanje
  4. Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka
  5. Pravo na prigovor

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem na adresu Laconiq d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 23 ili putem elektroničke pošte INFO@LACONIQ.HR

Prava u slučaju obrade podataka temeljem privole

Ukoliko obradu osobnih podataka temeljimo na privoli tada osiguravamo da privola bude dobrovoljna, posebna, informirana i nedvosmislena. U svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu za obradu osobnih podataka o čemu ćete biti obaviješten prije davanja privole. U slučaju da je privola dana za jednokratnu radnju obrade, a ista obrada je već izvršena tada opoziv privole nema pravnog učinka. U slučaju povlačenja privole odmah brišemo sve vaše osobne podatke osim onih koje smo dužni čuvati sukladno propisima Republike Hrvatske i Europske unije.

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama bit ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice.

KONTAKT

Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite nam se pismeno na adresu:

LACONIQ d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 23

ili mailom na adresu: info@laconiq.hr 

LACONIQ d.o.o.

Lipanj 2023.